Muurschildering viert 40 jaar dorpsfestival Leffingeleuren

Geschreven op 18 oktober 2016

Het nu erg bekende muziekfestival ontstond 40 jaar geleden op initiatief van het plaatselijke café De Zwerver. De organisatoren bleven al die tijd trouw aan de locatie van de eerste edities. Ook vandaag vindt het festival nog plaats rond de kerktoren van Leffinge.

 

Tijdens de hoogdagen kwamen er zo’n 18.000 bezoekers voor een weekend naar Leffinge. Door de concurrentie met de steeds groter wordende festivals en de kostprijs van bekende artiesten, koos Leffingeleuren ervoor om terug te keren naar zijn roots.

 

Nu komen er ook weer meer dorpsbewoners naar het festival. De kinderanimatie, de foodtrucks en één podium zijn volledig gratis. Je betaalt alleen voor de optredens die plaatsvinden in een tent of in een zaal.  Het festival gaat zeker niet onopgemerkt voorbij in het dorp. Zo’n 250 vrijwilligers werken mee, vooral dorpsbewoners.
 

Om de veertigste editie van Leffingeleuren – letterlijk – in de verf te zetten, beslistten de organisatoren om een muurschilderij aan te brengen in de dorpskern. Dorpsbewoners Nele en Tim stelden hun gevel, op de hoek van de Dorpsstraat en de Papegaaistraat, ter beschikking aan kunstenaar Siegfried Vynck. Hij schilderde er een mooi eerbetoon aan het festival.

 

Foto : Reportage 'De Wandelaar' uit het ledenblad van Landelijke Gilden 'Buiten'.