Participatie in Olen

Geschreven op 18 juni 2015

 

Het participatieproject wilde iedereen de kans geven om een open gesprek te voeren. De bedoeling was om op zoek te gaan naar wat je echt wil in plaats van te discussiëren over wat je niet (meer) wil. Het was geen klaagdag, wel een dag om samen op een positieve manier het Olen van de toekomst te ontwerpen.

 

Men schotelde de meedenkers vijf thema’s voor op 13 juni 2015.

 

Thema 1: In Olen is iedereen burgemeester

Wat zou jij doen als alles mogelijk was in de gemeente en jij mocht beslissen? Hoe denk jij dat Olen aan inspraak en participatie kan doen? Hoe kan iedereen een stem hebben in het beleid?

 

 

Thema 2: Olen verbindt mensen

Wat is er nodig om ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt in Olen? Hoe zou jij als nieuwe inwoner onthaald willen worden? Hoe kan Olen wat meer één dorp worden en wat minder drie kernen?

 

Thema 3: ECO-Olen

Van welke duurzame projecten droom je voor de toekomst? Wat zou je zelf kunnen doen om van Olen een meer duurzame gemeente te maken?

 

Thema 4: Groeien in Olen is groeien als kolen

Wat is er nodig om kinderen en jongeren zich thuis te laten voelen in Olen en om hen een goede toekomst te geven? Welke groeikansen moeten kinderen en jongeren krijgen? Wat is er nodig om van Olen een kindvriendelijke gemeente te maken?

 

Thema 5: Olen puzzelt

Hoe zie jij Olen evolueren? Is er genoeg plaats voor woningen, industrie, natuur, landbouw,… en waarop moet de klemtoon liggen? Hoe zou jij de lokale handel en horeca stimuleren? Hoe kan het verkeer vlot rijden terwijl iedereen ook graag rustig en veilig wil wonen en ontspannen?

 

Website gemeente Olen